لیست اختراعات اقبال صحرايي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 14
تاریخ ثبت: 1391/02/17
خلاصه اختراع:

جهت توليد بخار در دما و فشارهاي بالا مولد بخار با مشخصات و قابليت هاي زير ساخته شد. دماي طراحي شده تا 500 درجه سانتيگراد است و دماي كاري تا 400 درجه مي باشد. دستگاه مجهز به سه حسگر حرارتي مي باشد كه دو عدد از اين حسگرها به منظور ثبت دماي سيال و ديگري به منظور ثبت دماي المنت حرارتي كاربرد دارد. دستگاه مولد بخار طراحي شده توانايي توليد بخار اشباع تا فشار 3000psi و مينيمم دبي در حدود 0/5cc/min را دارا مي باشد.

تاریخ ثبت: 1391/02/09
خلاصه اختراع:

اين دستگاه به منظور هم زدن محتويات ظروفي كه امكان قرار دادن مستقيم هم زن به لحاظ شرايط خاص، وجود ندارد طراحي شده است. طراحي خاص آن اين امكان را فراهم مي نمايد كه محتويات ظروف را با درجه هاي مختلف تا 360 درجه هم زد. اين دستگاه همزن، متحرك بوده و جابجايي آن به راحتي انجام مي گيرد و باعث مي شود هر جا كه نياز باشد مورد استفاده قرار گيرد. وجود يك حسگر بر روي آن امكان تنظيم حركات رفت و برگشتي را براي مدت زمان هاي دلخواه فراهم مي نمايد.

تاریخ اظهارنامه: 1391/10/17
تاریخ ثبت: 1391/10/17
خلاصه اختراع:

اين دستگاه به منظور بررسي رفتار ترموديناميكي سيالات در دماها و فشارهاي مختلف طراحي شده است كه شامل يك محفظه براي جايگيري سيال مورد بررسي، و يك محفظه آب براي تنظيم فشار مي¬باشد. يكي از مزيت¬هاي آن نسبت به نمونه¬هاي مشابه خارجي، تعبيه شيشه ديد بلند، بر روي محفظه¬اي كه سيال داخل آن قرار مي¬گيرد، مي¬باشد؛ تا رفتار سيال، مورد بررسي قرار گيرد. يك ژاكت حرارتي همراه با سنسور نيز جهت تنظيم دماي محفظه بر روي آن تعبيه شده است. جنس اين دستگاه طوري انتخاب شده است كه تحمل فشارها و دماهاي بالا را دارد و همچنين در مقابل خوردگي نيز مقاوم است. اين دستگاه قابليت مطالعه چندين سيال در فازهاي مختلف و تاثير آنها بر روي همديگر را نيز دارد.

تاریخ ثبت: 1391/07/30
خلاصه اختراع:

اين دستگاه توانايي توليد هيدرات انواع گازها (CH4 ، N2 ،CO2 ، C2H6 و ... ) كه هيدراتشان تا فشار 150 بار و در دماي بالاتر از صفر درجه سانتي گراد را تشكيل مي شود. دماي طراحي شده تا 20- درجه سانتي گراد است كه سل دستگاه يك ليتر حجم دارد و داراي 2 تا چشمي شيشه اي است جهت مشاهده تشكيل هيدرات با چشم مي باشد و با يك پمپ تا فشاري كه هيدرات گاز مورد نظر تشكيل مي شود مي رسانيم طوري كه اين كار با يك پيستون و سيلندر تنظيم مي شود سپس با گذشت زمان كه هيدرات تشكيل مي شود (گاز مصرف مي شود) فشار داخل سل كاهش مي يابد كه اين كاهش فشار توسط يك سنسوري كه حاويpressure transmitter است و نهايتا افت فشار به صورت ديجيتال روي پانل نشان داده مي شود و در ضمن چون هر تست بيش از 4 روز طول مي كشد، پانل داراي micro ram است كه داده هاي افت فشار را از هر 10 دقيقه يك بار ثبت مي كند.

تاریخ ثبت: 1394/07/04
خلاصه اختراع:

عنوان اختراع: دستگاه سه محوره آزمايش شكافت هيدروليكي در سنگ زمينه فني اختراع: زمينه فني اختراع در حيطه مهندسي نفت و مهندسي معدن است. و در رابطه با انجام آزمايشهاي شكافت هيدروليكي مي باشد. مشكل فني و بيان اهداف اختراع: شكست هيدروليكي از روشهاي اصلي تحريك مخزن است. براي بررسي اين روش، تستهاي آزمايشگاهي لازم مي باشد براي بررسي شكست هيدروليكي درمقياس آزمايشگاهي و شرايط نزديك به شرايط زمين، استفاده از دستگاه سه محوره مناسب تر مي باشد. چرا كه ميدان تنشهاي موجود در زمين ناهمسانگرد بوده و در سه جهت مختصاتي مقداري متفاوت دارند. به همين دليل استفاده از دستگاه سه محوره مي تواند اين كمبود را جبران كرده و شرايطي شبيه به شرايط زمين را در مقياس آزمايشگاهي محيا كند. در ايران آزمايشهاي شكست هيدروليكي با دستگاه استوانه اي سلول هوك صورت مي گيرد كه شرايط زمين را در مقياس آزمايشگاهي به خوبي محيا نمي سازد چرا كه تنشهاي افقي در اين دستگاه يكسان در نظر گرفته مي شود. استفاده دستگاه ساخته شده مي تواند اين مشكل را حل كند. كاربرد دستگاه ساخته شده براي انجام كارهاي آزمايشگاهي شكست هيدروليكي مي باشد. اين دستگاه قادر به انجام آزمايش شكست هيدروليكي بر روي نمونه هاي مكعبي 10×10×10 سانتي متر است. پروژه اي كه با استفاده از اين دستگاه انجام شد، به خوبي نشان داد كه دستگاه بي نقصاست زيرا نتايج بدست آمده از اين دستگاه با نتايج مشابهي كه در مطالعات گذشته بدست آمده است، همخواني دارد.

تاریخ ثبت: 1394/09/30
خلاصه اختراع:

مشكلات ناپايداري ديواره چاه‌هاي نفت و گاز در سنگ‌هاي شيلي اتفاق مي افتد. سيال حفاري پايه آبي كه در حال در صنعت حفاري استفاده مي‌شود، وقتي در تماس با سنگ هاي شيلي قرار مي‌گيرد باعث ناپايداري اين سنگ‌ها مي شود. يكي از روش هاي موثر جهت كاهش و كنترل ناپايداري اين سنگ ها، جلوگيري از ورود سيال حفاري به درون اين سنگ ها است. افزودني هاي نانوذرات اين قابليت را دارند كه بتوانند ورود سيال حفاري را كنترل كنند. در اين اختراع به اين موضوع پرداخته شده است. نانوذرات از طريق انسداد منافذ موجود در سنگ شيل، از ورود سيال حفاري به درون سنگ شيل جلوگيري كرده و در نهايت از اين روش پايداري شيل مهيا مي گردد. در اين اختراع نانوذرات در اندازه هاي مختلف به سيال حفاري پايه آبي افزوده شده و در اين شرايط كاهش و كنترل ورود سيال حفاري به داخل سنگ شيل مهيا گرديده شد و از اين طريق پايداري شيل فراهم گرديد. هدف از اين اختراع ساخت نانوسيال حفاري پايه آبي با طراحي جديد است كه با حداقل غلظت كاربرد نانوذرات، ورود سيال حفاري به لايه هاي شيل حداقل شود و در نتيجه پايداري شيل بيشترين گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/08/29
تاریخ ثبت: 1389/09/29
خلاصه اختراع:

طراحی و ساخت مغزه نگهدار آزمایش بازده غشائی شیل

تاریخ اظهارنامه: 1388/09/21
تاریخ ثبت: 1388/09/29
خلاصه اختراع:

اندازه گيري مقاومت الكتريكي سنگ و سيال مخازن نفت به علت ارتباط آن با پارامترهاي مهمي همچون تخلخلφ اشباع آبSw و پيچاپيچيτ در مهندسي نفت از اهميت ويژه اي برخوردار است دستگاه سنجش مقاومت الكتريكي سنگ مخازن نفت ساخته شده در مركز تحقيقات نفت دانشگاه صنعتي سهند با دقت بالا برا اولين بار در ايران امكان اندازه گيري آزمايشگاهي مقاومت الكتريكي را فراهم مي كند استفاده از مقاومت مرجع به جاي آمپرسنج در اين دستگاه دقت اندازه گيري را به طور چشمگيري افزايش داده است. همچنين استفاده از مولد سيگنال به عنوان منبع تغذيه امكان انجام آزمايش را در بسامد هاي مختلف و موج هايي با شكل هاي متفاوت فراهم مي آورد. از ديگر قابليت هاي اين دستگاه امكان استفاده آن براي مغزه هاي با ابعاد متفاوت طولي و قطري به علت دارا بودن نگهدارنده هاي متحرك و متغيير مي باشد. وجود محفظه ي سيال در اين دستگاه علاوه بر اينكه تعيين مقاومت الكتريكي سيال ، به جاي استفاده از نمودارهاي استاندارد را ممكن مي سازد امكان استفاده از اين دستگاه را براي آزمايشات ديگر مانند سنجش آسفالتين ميسر است. اميد است كه اين دستگاه بتواند راهگشاي كوچكي در زمينه ي پژوهش در صنعت نفت ايران اسلاميمان باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/02/12
تاریخ ثبت: 1388/02/23
خلاصه اختراع:

يكي از مشكلاتي كه جهان در آتيه اي نزديك با آن روبرو خواهد شد مساله ذخاير هيدروكربني و كاهش كشف منابع جديد مي باشد. تلاش هاي بسياري در دهه هاي اخير در جهت بهينه نمودن روش هاي توليد و بازيافت از مخازن نفتي انجام گرفته است. با توجه به افزايش كاربرد تكنيك هاي گوناگون در فرايندهاي بهبود برداشت از مخازن و ضرورت بهره برداري كارآمد از مخازن نفتي موجود كه بعضا دچار افت آهنگ توليد شده اند ضرورت و لزوم انجام تحقيقات و مطالعات كاربردي بر روي شيوه هاي گوناگون و متنوع فرايندهاي ازدياد برداشت به خوبي احساس مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1388/02/12
تاریخ ثبت: 1388/02/23
خلاصه اختراع:

يكي از مشكلاتي كه جهان در آتيه اي نزديك با آن روبرو خواهد شد مساله ذخاير هيدروكربني و كاهش كشف منابع جديد مي باشد تلاش هاي بسياري در دهه هاي اخير در جهت بهينه نمودن روش هاي توليد و بازيافت از مخازن نفتي انجام گرفته است. با توجه به افزايش كاربرد تكنيك هاي گوناگون در فرايندهاي بهبود برداشت از مخازن و ضرورت بهره برداري كارآمد از مخازن نفتي موجود كه بعضا دچار افت آهنگ توليد شده اند ضرورت و لزوم انجام تحقيقات و مطالعات كاربردي بر روي شيوه هاي گوناگون و متنوع فرايندهاي ازدياد برداشت به خوبي احساس مي شود.

موارد یافت شده: 14